Wednesday, 1 June 2011

Kehidupan

Saat ini aku berfikir apakah tujuan aku hidup???
stiap hari aku mencari hiburan agar aku sentiasa hidup dalam keadaan enjoy walhal aku lupa akan Maha Esa yan g patut diutamakan..

Rutin harian aku hampir sama setiap hari
bangun tidur+solat+makan+lepak+networking+dengar lagu+mesej
huhhhh....apelahh yang aku buat ni...kebanyakannya xde manfaat pon...kalau ada pon just 30 percent..
arghhhh...aku ingat kalau aku lakukan semua ni hati aku akan tenang tapi sebaliknya...pelbagai masalah aku hadapi....

kenapa dengan aku ni?
hidup nak enjoy jee...belajar malas,ini malas itu malas dan semuanya malas...makan je rajin..
aku xtau sampai bila aku akan jadi mcm n tp aku berharap dan berdoa sgt kpd yang Maha Esa agar aku sentiasa patuh kepada suruhannya..

aku bersyukur sangat pada saat ini aku masih sedar akan kesalahan dan kealpaan aku selama ini..aku tahu diri aku banyak kelemahan...aku lemah pada godaan syaitan..tapi aku pandai cakap je walhal diri aku tetap je same,xde perubahan...aku harap suatu saat nati aku dapat berubah kepada kebaikan walaupun sedikit demi sedikit...

p/s:Dalam setiap perbuatan yang kita lakukan dalam setiap saat perlu kita fikirkan akan akibatnya samada baik dan buruk...memang susah untuk melakukan kebaikan tetapi kita perlu sedar yang diri kita ini tak mampu untuk menampung dosa-dosa yang telah kita lakukan..kita juga tidak tahu bila ajal kita akan datang...untuk peringatan saya dan kawan2 semua